Hoe maak ik het extra gezellig in de tuin tijdens de Corona crisis?

Hoe maak ik het extra gezellig in de tuin tijdens de Corona crisis? - Partyfurniture

Vijf nuttige én zonnige tips

Wat een ontzettend rare en nare periode is dit! Als we kijken waar we een maand geleden stonden en nu? Waar staan we over nog een maand? Niemand kan het zeggen. We leven met de dag.

Ik vind het vreselijk voor de getroffenen en nabestaanden van overleden mensen. En dan ale die mensen die ziek zijn en geen bezoek kunnen ontvangen… Verschrikkelijk! Daarnaast heb ik veel ontzag voor al het zorgpersoneel dat zich dag en nacht inzet om alles in goede banen te leiden en iedereen de verdiende zorg te bieden. Respect!

Voor gezinnen betekent dit ook veel. Combineren van thuiswerken en thuisonderwijs bijvoorbeeld. Ook een opgave waar wij voor staan met drie kinderen waarvan er één dit jaar hopelijk slaagt… eindexamen zit er al niet meer in. Helaas!

En ergens ben ik ook dankbaar voor mooie momenten. Klinkt misschien vreemd, maar ik zal het uitleggen. We hebben drukke banen, zijn veel weg, we sporten allemaal veel en onze avonden en weekenden zijn vaak gevuld met allerlei afspraken. En nu dus even niet… We werken wel, vanuit huis. Maar de rest…Wat een relatieve rust, wat een ruimte. We eten samen, bakken appeltaart en kijken samen films. Een dubbel gevoel dus! Gelukkig is het prachtig weer de komende dagen. Daar willen we natuurlijk zoveel mogelijk van genieten! Daarom neem ik je graag mee in een 5-stappenplan voor je tuin:

 

Tip 1 – Ruim je tuin op

Er zijn in een huishouden zoals het onze altijd achterstallige klusjes. Ook in de tuin. Daarom gaan we deze nu in orde maken. Het kan maar gedaan zijn. Daar hebben we de hele zomer plezier van. Terras vegen, onkruid wieden, gras inzaaien, etc. Ook maken we de tuinmeubels schoon en geven we de tuintafel een goede onderhoudsbeurt. Dat was hard nodig!

 Een vieze houten tuintafel die een schoonmaakbeurt verdientHouten tuintafel schoonmaken met Suns reinigerSchone houten tuintafel na schoonmaakbeurt met Suns reiniger

Met reiniger van Suns maak je je houten tuintafel weer als nieuw. 

 

 Tip 2 – Nodig processierups eters en andere nuttige beesten uit

Ja, binnenkort gaat ook deze overlast weer komen. Alhoewel, wat is nog overlast in deze tijd?? Je weet het vast nog wel van vorig jaar: overal processierupsen die zich nestelen in eikenbomen. En wat kun je beter tegen deze rupsen doen dan ervoor zorgen dat ze worden opgegeten? Klinkt wreed, maar zo werkt de natuur. Laten we de natuur hierin een handje helpen. Hang vogelkastjes op (het kan nog net). Nestkastjes zijn te koop bij verschillende winkels. Ben je handig en heb je tijd? Maak ze dan zelf. De vogelbescherming heeft er een mooie instructie voor op hun website. 

 Vogelhuisje maken

Of kijk eens op YouTube voor een heel simpel vogelhuisje gemaakt van afvalhout. Ook een leuk weekend project om samen met kinderen te doen.

 

Tip 3 –Gezellige plantjes op tafel

Nu we toch niet op pad gaan, blijven we meer thuis. We kunnen dus extra genieten van leuke nieuwe plantjes in de tuin of op de net geboende tuintafel. Zolang de tuincentra open blijven, kunnen we hier onze mooie nieuwe planten kopen. Maar let op, hou rekening met alle voorschriften die worden gegeven. Kies een tijdstip dat het niet zo druk is. Niet op zaterdagmiddag bijvoorbeeld. Mocht dat niet meer lukken, dan zijn er ook nog online mogelijkheden. En bij de supermarkten verkopen ze ook gezellige planten voor op tafel.

Gezellige plantjes op tafel

 

Tip 4 – Mooie accessoires voor je tuin

Een mooie tafel verdient ook een mooie aankleding. Een mooi windlicht, leuke kandelaars, of een leuke schaal. Net even dat extra’s waardoor je ook buiten gezelligheid creëert. Op www.bliving.nl vind je mooie producten.

 Mooie accessoires op je tuintafel: windlichten, kaarsen in kandelaars en een gezellige plant

Of denk eens aan een nieuwe tuinlamp voor de late avonden? Misschien nog een beetje vroeg in het jaar nu, maar je kunt wel alvast je verlanglijstje maken natuurlijk. Kijk maar eens in onze webshop voor leuke lampen, parasols en/of Suns kleden & poefjes.

 TuinlampjesScolara zweefparasol

Suns buiten poefSuns buiten poef

Suns buitenkleedSuns buitenkleed rond

 

Tip 5 – geniet van je tuin!

  • Pak elke dag die zonnestralen, even vitamine D.
  • Plan een sport half uurtje in de tuin. Ook leuk met je hele gezin. Er zijn tal van voorbeelden van sportmomenten te vinden van allerlei sportscholen die nu digitaal lesgeven. Gratis instructievideo’s. Of leg je matje op het gras en doe een yogales. Zelf kijk ik graag naar de online pilates les van mijn sportschool.
  • Trek een trui aan, zoek een beschut plekje en lunch lekker buiten.
  • Zet een vuurkorf of een vuurschaal neer en maak een lekker vuurtje. Rooster hierin heerlijke marshmellows.

 Marshmellows roosteren

  • En als de lente echt doorzet: start dan gewoon alvast met het BBQ-seizoen. Tegenwoordig gebruikt men de BBQ makkelijk het hele jaar door, dus met deze heerlijke zonnige dagen is het de hoogste tijd! Of breng de zomerse sferen alvast in huis door heerlijke tapas te maken.

Tapas gerechten

Kortom; genoeg te doen in en om huis. Nee, het is zeker niet ideaal. Ook wij missen de contacten in het ‘normale’ dagelijkse leven. En we gaan hier nog lang de effecten van voelen. Op allerlei manieren. We willen het zeker ook niet mooier maken dan de situatie is. Maar het helpt enorm als je wel de goede dingen uit deze tijd haalt. Positieve dingen benadrukken, dan zijn de moeilijke dingen misschien makkelijker te verdragen. Dan houden we het vol met elkaar.

Ik wens iedereen heel veel sterkte en succes in deze moeilijke tijd! Vooral diegene die elke dag voor anderen klaar staan of in hele verdrietige situaties verkeren. Ook veel succes voor alle leraren die het toch maar mooi doen: volledig digitaal en op afstand. De grootste aanpassing in het onderwijs sinds jaren... En als laatste natuurlijk ook succes gewenst voor ouders die thuis alle ballen in de lucht houden. Maak er iets moois van met je kinderen.  

 

RELATED ARTICLES

Titel

Commentaar