Hoe vier ik een GEZELLIGE Sinterklaasavond met pubers?

Hoe vier ik een GEZELLIGE Sinterklaasavond met pubers? - Partyfurniture

7 handige tips!

Het is weer zover, hij komt, hij komt…die lieve goede Sint!  Alle steden en dorpen peinzen over de vorm van de intocht die vanwege alle corona maatregelen best ingewikkeld blijkt te zijn. Maar hopelijk is er in elk geval weer iets meer mogelijk dan in 2020. Maar één ding staat vast: thuis vieren wij het gewoon als vanouds!

Als ouder van 3 echte pubers (12, 16 en 17 jaar oud), ga ik weer nadenken over de invulling van het Sinterklaasfeest. Hoe vieren we dit jaar Sinterklaas? Wij schaffen het nog steeds niet af omdat de kinderen ouder worden. Het blijft een leuk feest, ook met ouderen kinderen. Maar natuurlijk ziet de invulling er anders uit dan toen ze nog op de lagere school zaten en zogenaamde deep-believers waren.  

# Tip 1 - Let it go!

We willen heel graag een gezellige Sinterklaasavond met het gezin! Maar hoe doe je dat? Ai, uitdaging nummer 1. Pubers zijn nooit op commando gezellig. Dat weten we inmiddels als de beste. ‘Laat het los, laat het gaan’ is op sommige momenten het credo. En dan stug doorgaan met  de anderen die op dat moment wel in een goed humeur zijn, en hopen dat ‘de opstandige’ weer naar beneden komt en aanschuift aan de tafel met lekkere hapjes. Lage verwachtingen scheelt een heleboel stress.

# Tip 2 - Liefde van de puber gaat door de maag!

Pubers vinden vooral datgene lekker wat jij ongezond vindt. Pizza’s, snacks, chips, enzovoorts. Onze jongste puber noemt het PPF, een soort straattaal voor pizza-pannekoeken-friet. Ik probeer altijd een goede combinatie te maken en enigszins vitaminen erin te krijgen. Rauwkost wordt gelukkig altijd gewaardeerd, zolang het maar gesneden en wel in een schaaltje ligt natuurlijk. Sushi wint overigens ook aan populariteit. Kant en klaar te koop bij de plaatselijke sushitent of supermarkt, maar ook makkelijk (en gezellig!!) om zelf te maken. Een quiche uit de oven, een heuse flammkuchen, een pan soep, stokbroodje met kaasjes en salade. En klaar! En natuurlijk kan er daarna alsnog een pizza gebakken worden om tegemoet te komen aan hongerige pubermagen. “Mam, ik moet echt iets eten…” hoor ik na een uitgebreide borrelhap regelmatig.

Wat ook het ook altijd opvallend goed doet bij pubers: de pepernotenborrelplank. Deze doet het trouwens ook heel goed bij kleine kinderen EN volwassenen! Banketstaaf, pepernoten, speculaasbrokken, brokken chocoladeletter en natuurlijk mogen de ouderwetse muizen niet ontbreken. En voor de liefhebbers een stuk marsepein of borstplaat. Binnen no-time heb je alleen nog kruimels op je plank! Helemaal lekker met een kop warme chocomel met marshmellow of slagroom. Dubbelop maar wel lekker!

Tip: maak dit jaar zelf je banketstaaf. Meng 600 gram amandelspijs met een ei, citroensap en 3 eetlepels slagroom. Maak van 8 plakjes bladerdeeg één grote lap. Rol dit uit met een deegroller. Leg het spijs in een leuke vorm op het deeg en vouw dit zorgvuldig dicht. Bestrijk het met een losgeklopt ei. Ongeveer 35 minuten in de oven op 210 graden. Smullen maar!

Platte schaal zwart organische vorm 51cm doorsnede met sinterklaas snoepgoed

# Tip 3 - Wat zijn originele Sinterklaascadeautjes voor pubers?

Een onmisbaar element voor een gezellige Sinterklaasavond: leuke cadeautjes! Maar wat koop je voor een puber? Persoonlijk vind ik dit iets lastiger voor een puberjongen dan voor een pubermeisje. Meisjes zijn werkelijk met alles blij! Leuke sierraden, make-up, badspulletjes, boekjes, pennen, zeepjes, maskers, badschuim, een geurtje, een krultang, een mooie trui, een stoere muts, iets leuks voor op de kamer, lampjes, fotolijstjes, nieuwe hockeytas, nieuwe schooltas, tennisracket, een voetbal, etc. Voor jongens vind ik dit iets lastiger. Toch lukt het elk jaar weer. Nieuwe voetbalhandschoenen voor in de winter, of keepershandschoenen, sportoutfit, happysocks, een sporttas, een nieuwe game, een cadeaubon van een favoriet kledingmerk, een nieuwe trui (want sinds de invoering van het kleedgeld is een trui ineens ook een cadeau), een abonnement op On that Ass (iedere maand een nieuwe boxershort), een basketbalnet, een boksbal, een nieuwe prullenbak (kleine hint!), een speakerset, een powerbank, draadloze oortjes, een extra oplader (want deze hebben vaak pootjes en zijn altijd kwijt – hebben ze daar ook abonnementen voor trouwens?), een bidon, etc. De wens van een klein koelkastje voor op de kamer heb ik ook wel eens gehoord, maar nog nooit ingewilligd.
Dit jaar staat een fitnessapparaat op het wensenlijstje. Eens kijken wat hiervoor de mogelijkheden zijn… Anders wordt het een set gewichten of een ouderwets springtouw.

# Tip 4 - Wat zijn leuke Sinterklaascadeaus voor het hele gezin?

De meest gebruikte cadeaus die wij ooit hebben gegeven waren een voetbalgoal, een dartboard en een tafeltennistafel. Dit zijn fantastische cadeaus voor het hele gezin. Een belevenis cadeau is ook altijd leuk: met het hele gezin een dag naar een pretpark, een kookworkshop, een stedentrip, ijskarten of wat dacht je van abseilen vanaf de Euromast?? Niet goedkoop maar gegarandeerd een succes! Of geef je puber een eigen moment: een dag weg met pap of mam. Of met een hotelovernachting erbij. Leuk voor in de kerstvakantie! Ook heb ik een keer het ‘spel’ Vertellis besteld. Alleen de slogan op de doos vind ik al fantastisch: ‘even geen mobiel, maar aandacht voor elkaar’.

# Tip 5 - Wat zijn originele Sinterklaascadeaus voor mannen? Ook leuk voor vrouwen trouwens!

Een boek, een geurtje, een tijdschrift, kaarsen, een nieuwe pan, dat kan natuurlijk gewoon. Maar je wilt natuurlijk liever scoren met een origineel cadeau. Er zijn allerlei websites met leuke gadgets en nuttige cadeaus, veel te veel om op te noemen. Maar hierbij een paar originele ideeën waar hij zeker blij van wordt: een stoere statafel Gandria. Meteen handig voor die oud- en nieuwparty die je hopelijk dit jaar wel kunt organiseren.

Statafel Gandria met stapelbaar frame en houten blad gecombineerd met stapelbare barkruk Gandria

 

Of anders een prachtige stoere vuurschaal gemaakt van cortentstaal. Een echte eye-catcher in de tuin en heerlijk voor tijdens de winterBBQavonden. Fikkie stoken vinden pubers ook meestal wel een succes. Of inderdaad die hele mooie nieuwe BBQ. Daar denken we vaak niet aan in deze periode van het jaar, maar de winterBBQ is ongekend populair geworden! Een mooie drumgrill of een stoere barrelQ is echt een fantastisch cadeau! En geheel volgens de laatste trend waarin we veel meer buiten verblijven, gezonder en veiliger, kleden we graag onze tuinen verder aan. En ben je van plan om zelf een mooie tuin overkapping te maken of heb je een veranda met overkapping? Dan is een heater in deze donkere maanden een goede oplossing om wat warmte te creëren.

Sunred heater artix wit

Met een heater kun je je overkapping aankleden. Ook handig voor de BBQ avonden in de zomer. En tegenwoordig zijn er hele elegante exemplaren te verkrijgen; echt een prachtig cadeau van Sinterklaas! En wil je echt uitpakken? Kies dan voor een overkapping met lamellen. Deze passen natuurlijk niet in de zak van Sinterklaas, maar een mooie plaatje kan natuurlijk in een enveloppe.

Grote vuurschaal rond

# Tip 6 – Instawaardige foto’s! Hoe maak je van Sinterklaas een insta-foto of een snap-moment?

Hier zijn pubers echt gevoelig voor: de juiste instafoto of de juiste snap!

Zorg dat je tijdens de Sinterklaasavond een paar mooie insta-momenten hebt: leuke hapjes op tafel, een mooi sushi-bord, cadeautjes ingepakt in een mooi papier op een stapeltje, de pepernotenborrelplank of die zelfgemaakte banketstaaf. Vraag vooral aan je pubers wat zij een mooie foto vinden. Gun ze af en toe hun insta- of snap-moment, dan blijft het vast gezellig!

# Tip 7 - Een gezellige lange Sinterklaasavond met pubers – hoe vul je je Sinterklaasavond?

En dan zijn de cadeautjes uitgepakt, de hapjes zijn opgegeten door hongerige monden, en dan… Hoe verleng je het gezellige moment?  Misschien heb je een cadeau gegeven wat meteen in gebruik genomen kan worden: hang het dartboard op en start een competitie, speel het spel Vertellis, of maak samen je nieuwe fotowall voor in de hal of op de WC. Dit fotorekje kun je als gezinscadeau geven met een stapel afgedrukte foto’s. Babyfoto’s, vakantiefoto’s, familiefoto’s, foto’s van het afgelopen jaar, foto’s uitgeprint van het Insta-account van je puber, etc. Uitzoeken maar en ophangen. Brengt meteen weer mooie herinneringen boven en gesprekken op gang.

 

Als je een cadeaubon hebt gegeven kun je meteen op zoek naar die mooie trui, of dat gave paar schoenen. Zelf laten kiezen is ook iets wat een puber over het algemeen een stuk gezelliger maakt. En als het dan echt over is met deze activiteiten is een filmavond misschien nog een alternatief. Lekker met z’n allen hangen op de bank.

Grote kans dat je puber er gezellig bij blijft. En daarna? Dan pakken ze alsnog hun telefoon en wisselen de leukste insta foto’s en snaps uit met hun vrienden. Maar dan heb je wel een leuke avond gehad, nieuwe herinneringen gemaakt en misschien wel een leuke insta-post gescoord!

Ik ga me verder voorbereiden op onze Sinterklaasavond. Dank voor het lezen van deze blog! Ik wens jullie veel plezier met jullie Sinterklaasavond!

Ook leuke ideeën voor een Sinterklaasfeest met pubers? Laat het ons weten via info@partyfurniture.nl 

RELATED ARTICLES

Titel

Commentaar