HOE GA IK ALS HORECA ONDERNEMER OM MET DE VOORTDURENDE CORONA CRISIS?

HOE GA IK ALS HORECA ONDERNEMER OM MET DE VOORTDURENDE CORONA CRISIS? - Partyfurniture

Een paar ideeën en tips!

Het blijft maar duren, we zijn er nog lang niet! De Coronacrisis duurt voort en horecaondernemers worden er nog steeds mee geconfronteerd. Nog niet eerder in de recente geschiedenis is de wereld zo hard getroffen door een virus. Dit betekent heel veel. Gelukkig zien we ook veel creativiteit bij ondernemers, zeker ook in de horeca. En één ding is zeker: we moeten dit met elkaar doen!

Gedekte tafel met goud retro bestek 

Gedekte tafel met goud retro bestek en het streetfood servies van Cosy & Trend 

In deze tijd komt het aan op echte ondernemersgeest. Denken in oplossingen, niet bij de pakken neer gaan zitten, andere manieren, buiten gebaande paden. Kortom, in deze tijd wordt zichtbaarder dan ooit wie de echte ondernemers zijn! En daarom willen we van Partyfurniture graag ons steentje bijdragen door te inspireren en te motiveren. In deze blog lees je verschillende manieren waarop je op een creatieve manier kunt ondernemen als horeca ondernemer. En daarmee, hopelijk, deze crisistijd kan overleven.

Zoveel mogelijk buiten!! Hoe doen we dat?

We verkiezen buiten boven binnen. En dit is makkelijk in de zomermaanden, maar we gaan nu ook langzaam weer richting najaar. En we hopen natuurlijk op een fantastische mooie nazomer waarbij we nog kunnen genieten van veel zonuren en talloze momenten buiten. Veel ondernemers kiezen voor een uitbreiding van de zitplaatsen buiten. Maar natuurlijk willen we onze gasten dan wel beschermen tegen zon en regen. Een stevige parasol is daarom tegenwoordig een must voor elke horecaondernemer met een terras. Je hebt parasols en je hebt parasols. Kies voor een stevige horecaparasol die niet alleen een hele goede bescherming biedt tegen de zon en regen, maar ook nog eens een hele luxe uitstraling geeft aan je terras! Gasten kiezen eerder voor een terras wat er gezellig uit ziet, dan een terras wat minder leuk oogt. De parasols van Scolaro zijn speciaal gemaakt voor de horeca. Ze zijn stevig, makkelijk op te zetten en weer in te klappen en hebben een hele luxe uitstraling!

 Horeca parasol van het Italiaanse merk Scolaro

Hoe creëer je extra zitplaatsen op je terras?

In deze tijden dat gasten op 1,5 meter afstand van elkaar moeten zitten, komen we nog wel eens ruimte tekort. Extra bankettafels bieden uitkomst: in een handomdraai creëer je extra zitplaatsen op je terras. En aan het einde van de avond heb je deze tafels zo weer ingeklapt en opgeborgen voor de volgende keer. Ook handig: een transportkar waar je meerdere tafels op plaats. Je rijdt ze zo van je opslag naar je terras en bergt ze na gebruik ook weer efficiënt op.

Hoe maak je je terras ook in de herfst gezellig en comfortabel?

In de zomer is dit makkelijk. De zon doet haar werk, een kaarsje op tafel als het gaat schemeren en klaar. In de winter kleden we ons terras anders aan. Onze gasten moeten het natuurlijk warm genoeg hebben anders is een terras geen optie. Daarom kleden we ons terras aan met heaters. Tegenwoordig zijn deze er ook in hele fraaie varianten waarbij je eerder denkt aan een designlamp dan aan een verwarming.

Sunred plafondheater

Ook bieden plaids uitkomst. Leg een stapel omslagdoeken klaar voor gasten die het een beetje fris vinden. Gegarandeerd dat zij langer blijven zitten!

B-Living plaid voor de koele zomeravond

En natuurlijk mag een echt vuurtje niet ontbreken. Vuur heeft altijd iets gezelligs, iets magisch, en natuurlijk geeft het warmte.

Hoe maak je reclame voor je restaurant?

Inspireer gasten door leuke foto’s te plaatsen op social media. Misschien durf je zelfs wel een recept te delen of organiseer je een wedstrijd waarbij je kinderen uitnodigt om lekkere gerechten te bedenken voor je kinderkaart. Het gerecht van de winnaar neem je op en natuurlijk mag de winnaar gratis komen eten. Deze komt vanzelf met ouders dus dan heb je weer een extra tafel gevuld die avond. Een leuk gebaar en je kunt er weer veel mee bereiken op social media.

Plan één avond in om een paar mooie foto’s te maken van je gerechten, of vraag dit aan een professionele fotograaf. In ruil voor een etentje heb je vast snel iemand gevonden. Met een paar foto’s kun je weer maanden vooruit in je social media. Een foto alleen is vaak al voldoende. Elke week een paar foto’s posten op Facebook en Instagram, dan weet je zeker dat je onder de aandacht blijft bij je klanten!

Advocado salade

Bereid je je restaurant uit met een bezorgmaaltijdenservice?

In de lock-down periode zagen we dit overal ontstaan: restaurants gingen maaltijden bezorgen omdat zij geen gasten meer mochten ontvangen. Wij denken dat deze trend een blijvende is. Mensen vinden het heel comfortabel om in eigen huis lekker te eten en deze niet zelf te hoeven bereiden. We weten ook niet hoe de komende maanden eruit gaan zien. Nadat restaurants hun deuren weer mochten openen was er eigenlijk weinig tijd meer om ook een bezorgservice in de lucht te houden. Maar wie weet hoe de komende maanden eruit gaan zien. Zeker als de dagen weer korter worden en mensen weer meer binnen zitten. Dan wordt een maaltijdenbezorgservice misschien wel weer heel interessant. Zorg dat je hier nu al reclame voor maakt, zodat je vertrouwde gasten weten dat ze bij je terecht kunnen, ook voor maaltijden thuis. Maak een mooie selectie van maaltijden die thuis simpel op te dienen zijn, of slechts nog even in de oven hoeven voordat ze op tafel kunnen.

 Garnalensalade

Welke samenwerkingen kan ik aangaan als horeca ondernemer?

Samen staan we sterk! Ben je wel eens een samenwerking aangegaan met een collega ondernemer? Hartstikke leuk! Stel, jij hebt een restaurant en verderop in de straat zit een hotel zonder restaurant. Hoe leuk zou het zijn als de klanten van het hotel bij jou komen eten? Wat is daar voor nodig? Maak een afspraak met de eigenaar van het hotel dat de gasten naar jou worden doorgestuurd voor een ontbijt, lunch of diner. Met een kortingskaart weet je zeker dat er hotelgasten bij jou komen eten. Of nodig de lokale fiets- of wandeltourorganisatie uit op jouw terras voor een kop koffie met gebak. En heb je wel eens gedacht om de bootjes in de gracht te voorzien van jouw borrelplank? Natuurlijk verwachten deze ondernemers iets terug. Daar kun je best iets creatiefs op bedenken!

Win-win!

 

Leuke filmpjes ter inspiratie

Je kunt ook zelf filmpjes maken in je restaurant om anderen te inspireren. Geef in deze tijd bijvoorbeeld tips aan ouders om te gaan koken met hun kids. Film hoe je een simpel gerechtje klaar maakt. Liefst met één of twee kinderen. Kijk voor inspiratie maar eens op 

Hierin zie je een voorbeeld van Allerhande, koken met kids. Simpel te filmen, gewoon met je mobiel. Moet je eens kijken hoe je hiermee kunt scoren. Vergeet de link niet te kopiëren op je FaceBook account en actief door te sturen naar je vrienden. Ook kun je proberen of deze in schoolapps gedeeld kan worden.

Kortom, er zijn tal van creatieve mogelijkheden in deze zware tijd om je gasten te bedienen. Maar, ik realiseer me maar al te goed dat dit slechts ideeën zijn. En dat er zorgen zijn, heel veel zorgen. Deze ideeën kunnen alle zorgen onmogelijk wegnemen. Wij wensen iedereen die het moeilijk heeft in deze tijd heel veel succes en sterkte. Hopelijk komen er snel weer een betere tijden aan!

www.Partyfurniture.nl

RELATED ARTICLES

Titel

Commentaar