Als je een vuurkorf of een vuurschaal op een terras zet, is het belangrijk om deze op een stenen ondergrond te plaatsen. Hiermee voorkom je dat de as het hout van bijvoorbeeld een vlonder verbrandt.

 

Als een vuurkorf of een vuurschaal heel heet wordt of langere tijd brandt, kan dit zelfs asfalt beschadigen. Zorg dus altijd voor een extra bescherming hieronder. Een extra tegel, een paar stenen of gewoon in het zand. Het biedt allemaal extra bescherming. Je wilt je mooie terras natuurlijk niet beschadigen. En die extra tegel, of die paar bakstenen, die kun je altijd makkelijk vervangen door een nieuwe. Dat gaat wat moeilijker met je mooie terrastegels. Of let erop bij de aanschaf van een vuurkorf of vuurschaal en koop een exemplaar zoals die van Höfats of BarrelQ die niet op de grond maar boven de grond staat.  

Zorg voor voldoende afstand

Zorg ervoor dat je de vuurkorf of de vuurschaal plaatst op een plek ver weg van alles dat vlam kan vatten. Dood gras, dode bladeren, een schuur, een boom, struiken, een tafelkleed, het kan allemaal vlamvatten. Let hier dus goed op! En wanneer er een windje staat, moet je deze afstand wat groter maken.

Veiligheid voor alles!

Zorg dat je altijd iets bij de hand hebt om het vuur te doven. Let op: dit mag nooit een emmer water zijn! Een emmer water op een vuurkorf of vuurschaal kan een explosie veroorzaken door de stoomontwikkeling. Zand, een schuimblusser of eventueel een branddeken kan wel.