MONTAGE

Overkappingen op maat

De montage van de aluminium overkappingen van SORARA is geen monsterklus: in de uitgebreide montage handleiding en in de duidelijke YouTube instructiefilmpjes wordt stap-voor-stap uitgelegd hoe de montage dient te worden uitgevoerd.

Maar mocht je zelf liever niet de montage uitvoeren, dan kunnen wij daarbij helpen: Partyfurniture werkt namelijk nauw samen met een zeer kundige en betrouwbare partner die de montage van zowel overkappingen als accessoires (Louvre schermen en Pull down schermen) op een perfecte manier uitvoert.

Wij hanteren voor de installatie werkzaamheden een vaste en transparante prijstabel die voor zowel onze Nederlandse als onze Belgische klanten van toepassing is:

Als nadere toelichting op de prijstabel, het volgende:
 • Wij hanteren voor overkappingen met 4 poten (3,0x3,0m - 3,0x3,6m - 3,0x4,0m - 3,6x3,6m) een vaste prijs. De overkapping van 3,0x6,0m heeft 6 poten en dit vergt substantieel meer arbeid: daarom heeft deze maat overkapping een hogere montageprijs.
 • ‘Montage’ houdt in het opbouwen van de overkapping of monteren van een scherm in de overkapping. Aangezien de installatie (fixatie van overkapping) afhankelijk is van de ondergrond waarop de overkapping komt te staan, hanteren we daar aparte prijzen voor:
  • Terras > 8cm dik: Wordt de overkapping op een ondergrond geplaatst van minimaal 8 cm dik, dan kan het met behulp van de meegeleverde keilbouten en eventueel verlijming direct op de ondergrond worden gemonteerd.
  • Terras < 8cm dik: wanneer de ondergrond niet dik genoeg is om de overkapping op te plaatsen, dan plaatsen wij een extra tegel onder de tegel waarop de poten van de overkapping komt te staan. Het terras wordt volledig in originele staat teruggebracht, maar is nu klaar om de overkapping op te fixeren.
  • Zachte / niet egale ondergrond: wanneer de ondergrond geen tegels heeft (bijvoorbeeld bij plaatsing in tuin) of wanneer het terras en verloop heeft waardoor de overkapping niet waterpas kan worden geplaatst, dan kunnen wij betonpoeren plaatsen. Let op: bovengenoemde prijzen zijn excl. De betonpoeren en per paal!
 • Reistijd en reiskosten zijn een belangrijk element van de totale prijs. Aangezien deze reiskosten niet hoger wanneer wij meerdere overkappingen en/of schermen monteren, neemt de eenheidsprijs af bij meervoudige montage.
Als rekenvoorbeeld: stel, je wenst een Mirador overkapping van 4x3m, met 2 pull down schermen en 1 Louvre scherm. Je wil de overkapping op je terras plaatsen, waarbij de terrastegels 4cm dik zijn.

De totale montage- en installatiekosten incl. BTW zijn in dat geval:
 • Montage van overkapping: EUR 639,-
 • Montage van 3 schermen: EUR 172,50 (EUR 75,- + EUR 52,50 + EUR 45,-)
 • Installatie op terras met tegels dunner van 8 cm: EUR 100,- (4 palen x EUR 25,-)
Totaalprijs: EUR 911,50                             .


Mocht je gebruik willen maken van onze montage service of nog vragen hebben over deze dienst, neem dan snel contact met ons op!

SHOP OVERKAPPINGEN

Sorara overkappingen

ACCESOIRES

Sorara overkappingen