De start van het voorjaar is voor veel mensen een seintje om de tuin in orde te maken. Terras wordt schoongespoten, gras wordt geverticuteerd, bloemen en planten worden geplant en de meubels worden schoongemaakt. Een parasol bijvoorbeeld behoudt zijn kwaliteit door deze met regelmaat schoon te maken. Maar hoe maak je nu zo'n parasol schoon? Lees hieronder de instructies hoe je het beste te werk kunt gaan:

Stof en vuil kunnen met een droge doek of zachte borstel van een parasoldoek worden verwijderd. Is het vuil in het doek getrokken en verdwijnt het niet met een droge doek of borstel? Maak de parasol dan schoon met water en groene zeep.

Je kunt er ook voor kiezen om het doek van de parasol te halen en het gehele doek in een sopje te laten weken. Spoel het doek na een poosje uit met lauw water. In dit geval is het zeer belangrijk om het doek nat terug te plaatsen op het frame. Door het doek nat op het frame te plaatsen en zo te laten drogen voorkom je krimping van het doek.

Door de grootte van de hedendaagse parasols, is het soms wenselijk om niet het gehele doek van het frame te verwijderen. Wil je niet het gehele doek van je parasol afhalen? Boen het groene zeepsopje dan met een doek of borstel over de vuilvlekken op het doek. Ook na deze werkwijze spoel je de parasol af met lauw water en laat je het drogen in de zon.

Let op: wij raden af om een parasoldoek te strijken, stomen of te centrifugeren. Gebruik bij het schoonmaken van een parasoldoek ook geen agressieve schoonmaken middelen, zoals bleek- of allesreiniger. Dit kan de kleur en de UV-protectie aantasten.