Als je een statafelrok hebt gekocht, wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mooi blijft. Mooie  kleuren geven een verzorgde indruk en zorgen voor een sfeervolle uitstraling.

Hoe blijven de statafelrokken als nieuw? Je moet de rokken op een juiste manier wassen en drogen. Met de juiste wasvoorschriften blijven de rokken heel lang mooi.

De meeste rokken zijn gemaakt van stretch-stof. Dit geldt ook voor onze statafelrokken. Het materiaal bestaat voor 90% uit micro-polyester 210 gr/m² en voor 10% uit elastan. Polyester is een relatief stevige, kleurvaste vezel en elastan is een kunstvezel die zich onderscheidt door zijn grote elastische rekbaarheid. Beide materialen hebben veel voordelen: polyester is goed bestand tegen zuren, blijft lang helder van kleur en wordt niet aangetast door schimmels. Elastan biedt juist elasticiteit en hierdoor kan de statafelrok altijd strak om de tafel worden gespannen waardoor de rok zich vormt naar de vorm van de tafel. 

Wassen, drogen en strijken
Volg hiervoor de volgende tips:

Wassen op 40°C
Elastan en polyester zijn niet bestand tegen zeer hoge temperaturen. Als er te heet wordt gewassen, krimpt het polyester en verliest de elastan aan elasticiteit. Daarom dienen de statafelrokken niet heter te worden gewassen dan 40°C. De statafelrokken mogen echter wél in de wasmachine gewassen worden, met een normaal programma voor witte of gekleurde was. Een antikreukprogramma of wolprogramma is dus niet nodig.

Niet drogen in de droger:
Het drogen in de droogmachine, kan de elasticiteit van de elastan tenietdoen. Wij adviseren daarom om ze niet in de droger te drogen maar te centrifugeren en vervolgens hangend te laten drogen.

Strijken op lage temperatuur
Door de elasticiteit van elastan is het strijken van onze statafelrokken niet noodzakelijk. Toch is het materiaal hier wel tegen bestand. Mochten er na een lange periode van opvouwen toch enkele kreukels zichtbaar zijn, strijk de rokken dan gerust. Doe dit echter op een lage temperatuur, dus maximaal op 110°C. Zo voorkomt u dat de polyester krimpt of dat de elastan aan elasticiteit verliest.

Als je deze wasvoorschriften opvolgt weet je zeker dat het materiaal van onze statafelrokken mooi blijft! Bekijk ons complete aanbod statafelrokken: we bieden een groot aantal rokken, in verschillende kleuren voor een scherpe prijs.